De gulden snede en het oneindige

Lezing

De gulden snede en het oneindige

De relatie tussen meetkunde en de geestelijke wereld

Door Ronald van Vierzen

Zondag 26 november 2023 – aanvang 10.30 uur

De Gulden Snede is een heel specifieke verhouding van twee afmetingen die in veel kunstwerken is toegepast. Wat maakt die verhouding zo specifiek? Een korte reis door de kunstgeschiedenis leert dat de Gulden Snede al ver voor onze jaartelling bekend was. Door wie of wat hebben de grote meesters in de kunst zich laten inspireren? Wat is het werkelijke geheim achter de Gulden Snede?

Het wiskundige begrip ‘oneindig’ is eigenlijk niet door het verstand te bevatten. Pas wanneer we beseffen dat de wiskunde de aardse neerslag is van kosmische wijsheid, krijgt het woord ‘oneindig’ een heel andere betekenis. Dan levert het aanwijzingen op voor iets dat binnen de christelijke kerk wordt ontkend, nl. het bestaan van een vóór-geboortelijk leven. Zelfs het principe van reïncarnatie is uit de meetkunde af te leiden.

Plaatje Gulden snede mensen

_ _ _ _ _

Ronald van Vierzen, geboren in Den Haag, 1951, studeerde als elektrotechnicus af aan de TU Delft en werkte 35 jaar in de chipindustrie.

In 1989 ontmoette hij de antroposofie. In zijn artikelen en lezingen zoekt hij altijd naar inzicht in het waarom achter de dingen. Naar zijn overtuiging kom je daarin het verst door spiritualiteit en wetenschap met elkaar te verbinden.

_ _ _ _ _

Zondag 26 november 2023  aanvang 10.30 uur
Plaats: De Vuurvlieg, Tweede Oude Heeselaan 179A, Nijmegen            
Entree incl. koffie/thee:  10  euro contant (5 euro bij smalle beurs);  voor leden TVN  4 euro. Studenten gratis.  Aanmelden mogelijk via mail naar nijmegen@theosofie.nl


   

Schuiven naar boven
Facebook