Het oproepen van contactervaringen met overleden dierbaren

Het oproepen van contactervaringen met overleden dierbaren

Zondag 3 maart, Lezing door Hans Gerding
10.30 uur in De Vuurvlieg, Nijmegen

Veel mensen in een rouwproces krijgen spontane ervaringen van contact met hun overleden dierbare. Zij zien, voelen, horen of ruiken de overleden dierbare, in dromen of bij hun dagbewustzijn. Deze ervaringen zijn in de regel bijzonder troostrijk, maar niet iedereen krijgt ze.
Als interventie in een rouwproces is het echter ook mogelijk om deze ervaringen op te roepen. Dat kan in een ritueel, met EMDR, of via spiegelstaren (psychomanteum). In deze lezing staat vooral het psychomanteum centraal en gaat het over de vraag hoe die ervaringen geïnduceerd worden, wat mensen beleven en hoe we die ervaringen kunnen interpreteren.

Hans Gerding (1947) is emeritus hoogleraar filosofie (Universiteit Leiden) en was directeur van het parapsychologisch Instituut te Utrecht waar hij thans nog aan verbonden is. Hij studeerde filosofie in Amsterdam en Groningen, en parapsychologie in Utrecht. Op het gebied van buitengewone ervaringen deed hij filosofisch-, veld-, laboratorium- en zelfonderzoek. Hij heeft een counseling praktijk voor buitengewone ervaringen, waar o.a. ook de mogelijkheid bestaat om in een psychomanteum (spiegelstaren) contactervaringen met overleden dierbaren op te roepen. Zie: www.hansgerding.nl

Zondag 3 maart 2024 aanvang 10.30 uur
Plaats: De Vuurvlieg, Tweede Oude Heeselaan 179A, Nijmegen
Entree incl. koffie/thee: 10 euro contant (5 euro bij smalle
beurs); voor leden TVN 5 euro, studenten gratis.
Aanmelden graag via nijmegen@theosofie.nl

Schuiven naar boven
Facebook